Thursday, 23 October, 2014
Hot Topics !
Home » Hiburan » Luahan Hati Rakan Sekelas Jep dan Mamat Sepah
Luahan Hati Rakan Sekelas Jep dan Mamat Sepah

Luahan Hati Rakan Sekelas Jep dan Mamat Sepah

luahan hati

Luahan Hati Rakan Sekelas Jep dan Mamat Sepah | sejujurnya ini pandangan ikhlas aku

aku kenal siapa sepah, dan jep dan mamat ni adalah rakan sekolahku…..( jep sila ingat aku andai ko terbaca ni
sememangnya sepah dulu tiada lagi……lawak sepah kini tiada lagi
ye…aku mengaku, perginya mamat pada mulanya ramai mengatakan sepah tak terkesan kerana ramai menganggap mamat seolah-olah macam penumpang dalam maharaja lawak sebelum ini
AKAN TETAPI….
mamat kaya dengan idea lawak…..sepah dulu banyak bergantung kepada idea mamat, sebagai rakan sekolah…aku kenal mamat pandai mengolah cerita untuk dijadikan bahan lawak………maklumlah mamat ni loyar buruk sikit orangnya, orang loyar buruk ni banyak idea…..malangnya dari segi persembahan, mamat tak pandai menggayakan ideanya kepada lawak berdasarkan lenggok badan dan mimik muka dan suara…..tapi kat sini bukanlah aku nak kata jep dan shuib tak menyumbangkan idea sebelum ini……
maka punch line disini kelebihan ada pada jep……dan mamat sebagai back up
kini mamat takde, maka jep dan shuib terpaksa mengolah idea sendiri…..meskipun mamat banyak dilanda kontroversi, tapi idea idea mamat tu PENTING bagi sepah sayangnya ia tiada lagi…..
bagi jep dan mamat, tak salah untuk kalian bersatu semula…sejujurnya kalian memerlukan antara satu sama lain…..buang yang keruh ambil yang jernih, ingat sikit persahabatan masa sekolah…..di mana ada jep disitu ada mamat……
-jangan lupa warung pak khalid belakang sekolah tempat melepak lepas abis sekolah
-jangan lupa bangsal tepi padang…tempat duduk waktu rehat
- jangan lupa asal usul macam mana susahnya menghadiri ujibakat di plaza angsana, mamat mengaku dia malu berpakaian perempuan di atas pentas ujibakat, tapi demi mencuba nasib digagahkan jua ( luahan ni )
aku juga tahu punca di sebalik perpecahan ini, namun bagiku ia hanya perkara yang rasanya bukannya takde jalan penyelesaian…sebaliknya hanya satu perkara…..buang ego masing2
dalam situasi ini….nak sebelah jep tak boleh…nak sebelah mamat tak boleh….masing2 takde salah…tapi ingat sikit korang dulu sama sama naik
P/S: kadang2 bila tengok gambar kamu berdua zaman sekolah yang ada dalam simpananku…pelik jugak kenapa sekarang kamu berdua tak boleh kekalkan
tulisan ini hanya dari seorang kawan lama sentiasa menyokong dari belakang….aku tak suka orang sekeliling mencemuh kerjaya baru kalian berdua…..menggelarkan kalian berlagak, over atau sebagainya kerana aku kenal kamu berdua….semasa menang raja lawak, mamat ada berkata
MAK…ORANG TAK DAPAT BAGI IJAZAH, TAPI DAPAT BAGI INI
aku mengaku aku menangis dengar ayat tu….bila mengenangkan kembali cerita cerita zaman sekolah sehingga kamu berjaya, pada aku kkorang berdua adalah contoh pada rakan kita lain bahawa, tanpa kelulusan kita juga mampu ubah nasib
iklas dari sahabat sekolahmu
SMKSI KULAI 2002

Print screen dari sumber asal

kawan

 

sumber

Incoming search terms:

  • jep sepahtu putus cinta
  • jep sepahtu 2014
  • jep sepahtu over
  • sepahtu 2014
  • mamat sepah 2014
  • mamat sepah berlagak

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge